Milyen az ideális irodai világítás?
  • Ledfény.hu
  • 3678

Milyen az ideális irodai világítás?

Milyen az ideális irodai világítás?

Az irodai világítás nagyban befolyásolja a dolgozók hangulatát és teljesítményét egyaránt. A nem megfelelően megvilágított irodában a munkavégzés is nehezebb.

A világítás tervezésnél az esztétikum mellett a funkcionalitást is figyelembe kell venni, azaz megfelelő fényt kell biztosítani a dolgozók számára az irodai világítás kiválasztásakor. Ha szeretnénk követni a trendeket, modern megoldást keresünk és emellett szeretnénk költséghatékonyak is lenni, akkor az irodai LED világítás a legjobb választás a számunkra.

Az irodai LED világítás kiválasztásakor azt is szem előtt kell tartani, hogy mekkora az adott helyiség, ahova a lámpatestet szánjuk. A nem megfelelő méretű vagy mennyiségű irodai világítás mellett előfordulhat, hogy az iroda túl sötét vagy esetleg túl világos lesz.

Az irodákban a világítás több típusú lámpatestből is állhat. Az elsődleges a mennyezeti világítás, valamint az asztali lámpák, de akár fali lámpatesteket is alkalmazhatunk. Minden lámpatestnek más funkciója van. A fő fényforrást a mennyezeti LED világítás biztosítja, emellett az íróasztalokon elhelyezett asztali lámpák további, plusz fényt adnak, például olvasás vagy számolás, írás során. A falra szerelhető világítással pedig kellemes hangulatot teremthetünk a munkahelyen.

Az irodai világítás tervezés során előforduló hibákról itt is olvashatsz.