Falon kívüli beépítő keretek
  • Ledfény.hu
  • 3678

LED világítás falon kívüli beépítő keretei.

Mikor, hova és miért? 

ipari led panel

Az irodai világítás létfontosságú szerepet játszik a kényelmes és produktív munkakörnyezet megteremtésében. Ahol nincs süllyesztett álmennyezet, ott többféle külső szerelőkeret áll rendelkezésünkre, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

·         Felületre szerelt keretek: Ezek a külső szerelőkeretek leggyakoribb típusai, és jellemzően alacsony mennyezettel rendelkező irodákban használják őket. Könnyen telepíthetők és közvetlenül a mennyezetre szerelhetők.

·         Süllyesztett keretek: Ezeket a kereteket a mennyezetbe építik be, így kevésbé láthatók, mint a felületre szerelt keretek. Ideálisak a magasabb mennyezettel rendelkező irodák számára, és elegánsabb és modernebb megjelenést biztosítanak. Ugyanakkor nehezebb lehet a beszerelésük, és további munkálatokat igényelhet a mennyezetbe süllyesztett terület kialakítása.

·         Felfüggesztett keretek: Ezeket a kereteket kábelek vagy rudak segítségével függesztik fel a mennyezetre. Ideálisak a magas mennyezettel rendelkező irodák számára, mivel bármilyen magasságban felakaszthatók. Egyedi és vizuálisan feltűnő világítási design kialakítására is használhatók. Azonban nehezebb lehet a telepítésük, és további tartószerkezetekre lehet szükség a helyükön tartásukhoz.

·         Sínkeretek: Ezeket a kereteket a mennyezetbe szerelt sínre szerelik. Ideálisak a magas mennyezettel rendelkező irodák számára, mivel a sín mentén bármelyik pozícióba mozgathatók és beállíthatók. Rugalmas és testre szabható világítási kialakításhoz is használhatók. Telepítésük azonban nehezebb lehet, és további munkálatokat igényelhet a mennyezetbe épített sín kialakítása.

·         Falra szerelt keretek: Ezeket a kereteket közvetlenül a falra szerelik, többnyire alacsony mennyezettel vagy korlátozott mennyezeti térrel rendelkező irodákhoz. Egyedi és vizuálisan feltűnő világítási design kialakításához is használhatók. Telepítésük azonban nehezebb lehet, és a falra szerelt terület kialakításához további munkálatokra lehet szükség.

Látható, hogy a megfelelő külső szerelőkeret kiválasztása az irodai világításhoz nagy különbséget jelenthet a tér általános megjelenésében és hangulatában. A világítás tervezésénél vegyük figyelembe az olyan tényezőket, mint a beltéri magasság, a rendelkezésre álló hely és a kívánt esztétika. A megfelelő kerettel kényelmes és produktív munkakörnyezetet hozhatunk létre, amely egyszerre stílusos és funkcionális.